Thursday, August 7, 2014

DIY dining table...

hasil dari berlegar2 di blog omputih, timbul rasa dalam diri nak buat jugak sendiri menda2 yang derang boleh buat... omputih ni mmg diakui otak dema terlebih kreatif gamaknya.. ada jer idea n menda yang dia hasilkan sendiri.... ini antara menda yang saya teringin sgt nak buat.. meja makan...

ni antara meja makan yg di DIY saya google... suka sangat kaki meja yg guna batang paip tu... rare sungguh rupa dia!... 




kerana semangat ini juga saya google mana nak cari kayu pine recycle... akhirnya saya dapat juga org yang jual kayu pine terpakai ni kat sepang... transport kena carik sendiri... tempat ni agak tersorok dan sgt tidak komersial, tapi budak yang jual ni baik.... end up antara kayu yang saya beli....




kayu untuk dibuat kaki meja dan papan yang dah siap diframekan... tapi saya agak tidak berpuashati dgn meja ni dan bercadang utk buka dan buat semula... dan kini kami sdg progres nak sudahkan meja ni.... huuuuu....
(sebenarnya kami beli kayu2 ni dah setahun dah... tapi masih mencari mood utk melaksanakan kesudahan meja ni... ni pun masih belum siap... hehehe...)

moga saya istiqomah nak siapkan meja makan ni.... heheee

10 comments:

Anonymous said...

cantik meja,boleh bagitahu lokasi kayu pine dkt sepang tu

jidood said...

anon at 5:17pm

saya dapat this supplier pun dari mudah.com ...

this blog http://samsaraind.blogspot.com

try google that address... ada ctc no person to liase with..

anep said...

dah siap belum? haha..
btw tringin nk buat satu

khairul anuar said...

Salam...dah try cari d Google x dpt laa

jidood said...

anep... belum ada post terbaru pasal meja kan?... maknanya... belum siap lagi la tuh... hahhaaa... ;)

jidood said...

khairul anuar, dah try copy and open web yang saya bagi kat komen no 2 tu?.... samsarind blospot tu... ok saya bagi add web tu balik... samsarind.blogspot.com

MOHD MIQDAD MOHD ZAFRI said...

Boleh bukak link tu. Tq ye. Harap murah lah sikit harganya

Sharifah Nor Asikin said...

Boleh bg no tel pnjual kayu tu?

Sharifah Nor Asikin said...

Boleh bg no tel pnjual kayu tu?

jidood said...

pn sharifah ni no dan email yang saya dapat dari blog mereka
email : samsaraind@gmail
hp : +6012 7096632